Гарна новина !
Ми переїхали на новий сучасний сайт
https://zk.cdc.gov.ua/
Керівництво :
Генеральний директор - Сітник Галина Ярославівна
тел. (0312) 64-28-77
Заступники:
- Літовченко Тетяна Василівна, заступник генерального директора з дослідження фізичних та хімічних факторів
- Піца Світлана Миколаївна, заступник генерального директора з дослідження біологічних факторів
- Павлище Еріка Федорівна, заступник генерального директора з економічних питань
Мета, основні напрями діяльності, завдання та функції
Центр створено з метою забезпечення проведення лабораторних та інструментальних досліджень і випробувань у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення; здійснення заходів, спрямованих на санітарну охорону території України; проведення розслідувань причин і умов виникнення інфекційних захворювань, отруєнь, радіаційних аварій.
Для досягнення мети Центр здійснює такі основні види досліджень і випробувань:
- мікробіологічні, вірусологічні, паразитологічні, санітарно-гігієнічні, токсиколого-гігієнічні, фізичні, радіологічні, молекулярно-генетичні та інші дослідження щодо безпеки факторів, що можуть небезпечно впливати на стан здоров'я людини у будівлях, спорудах, на територіях, сировині, продукції, об'єктах виробничого середовища, питній воді, ґрунті, повітрі, біоматеріалі та довкіллі, в т. ч. діагностичні;
- дослідження стану здоров'я населення та середовища життєдіяльності людини, виявлення причинно-наслідкових зв'язків між станом здоров'я населення та впливом на нього факторів середовища життєдіяльності людини;
- проведення державного обліку інфекційних і професійних захворювань та отруєнь, дослідження розповсюдження інфекційних хвороб, професійних захворювань, масових неінфекційних захворювань (отруєнь), радіаційних уражень людей, а також проведення заключних дезінфекційних заходів;
Центр має право здійснювати за плату інші види діяльності, до яких належать:
- проведення лабораторних та інструментальних досліджень і випробувань для потреб державної санітарно-епідеміологічної експертизи та атестації робочих місць за умовами праці на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності ;
- проведення випробувань продукції та сировини за показниками безпечності для здоров’я;
- визначення вмісту шкідливих для здоров'я людини речовин і інгредієнтів у тютюнових виробах;
- проведення профілактичних та поточних дезінфекційних заходів;