З початком оздоровчого сезону влітку 2020 року Державна установа "Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України" доручила з урахуванням діючих на сьогоднішній день урядових документів, запитів місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та в межах соціально-гігієнічного моніторингу обласним лабораторним центрам та їх відокремленим структурним підрозділам проводити лабораторний контроль з визначенням якості річкової і морської води у межах місць масового відпочинку рекреаційного та оздоровчого використання і пляжів закладів оздоровлення та відпочинку, що використовуються для купання у оздоровчий період цього року.
Новини


ОБЕРЕЖНО ГРИБИ: ПАМЯТКА ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ ПРО ПРАВИЛА ЗБИРАННЯ ТА СПОЖИВАННЯ ГРИБІВ
Літо – найблагодатніший період для розмноження всіляких вірусів,бактерій, кишкових паличок та інших небезпечних мікроорганізмів, а продукти їхньої життєдіяльності - токсини потрапляють до організму людей з недоброякісними продуктами харчування, в т.ч. грибами, страви з яких — традиційний продукт у раціоні харчування мешканців Закарпаття.

Полуниця та її можлива небезпека
Небезпеку будь-якої рослинної продукції у нас звикли оцінювати тільки за вмістом нітратів, і це незважаючи на те, що в такій продукції можуть бути залишки пестицидів, солі важких металів, мікроорганізми, показники яких нормуються затвердженими Міністерством охорони здоров’я України нормативними документами.

Профілактика водно-нітратної метгемоглобінемії
Життя та здоров'я людини тісно пов'язані з навколишнім середовищем (біосферою), де одним із найважливіших компонентів є вода.

Про можливі наслідки нашої легковажності!
Майже щодня засоби масової інформації повідомляють нас про надзвичайні ситуації в різних регіонах держави, пов'язані з потужними пожежами, у виникненні та розповсюдженні яких винні люди.
Більше статтей...
Сторінка 23 з 33